Bindingsangst

Gevoelens toelaten

Vind je het lastig je zelf te binden aan een liefdespartner of in het algemeen? Ga je daarom vaak oppervlakkige relaties aan, gebaseerd op uiterlijkheden of val je vaak op mensen die onbereikbaar zijn of waarvan je onbewust weet dat ze op afstand blijven?

Heb je regelmatig iets met iemand die al gebonden is aan iemand anders, heb je knipperlicht relaties of wonen je partners vaak ver weg? Of misschien ga je al jaren geen relatie (meer) aan met iemand. Ook al denk je dat je open staat voor een relatie met meer inhoud en intimiteit, je beschermt jezelf als het ware door onbewust partners te kiezen die helemaal niet in staat zijn te geven waar je diep van binnen wel naar verlangt, maar waar je in feite ook bang voor bent. Bindingsangst is eigenlijk hetzelfde als verlatingsangst, maar dan met een muurtje eromheen. Je lijkt onafhankelijk maar in feite bescherm je jezelf tegen afwijzing en angst om te verliezen.

Als je met bindingsangst worstelt kies dan een therapeut bij wie je je veilig genoeg voelt om met je onveilige hechtingsstijl aan de slag te gaan. Kies een therapeut die weet wat het is om met onveilige hechting te werken.

aangesloten therapeuten