Eenzaamheid

verbinding maken 

Voel je je vaak eenzaam? Ook in je relatie en in je vriendschappen? Sta je er voor je gevoel vaak alleen voor? Ervaar je weinig verbinding en intimiteit?

Ook al lijkt alles in je leven goed te gaan, kun je je toch eenzaam voelen. Je voelt je weinig begrepen, ook als je wel je best doet om contact te maken, geeft dit niet het bevredigende resultaat. Hoeveel mensen je ook om je heen hebt, je voelt met niemand werkelijk verbinding. Het kan interessant zijn om uit te zoeken waar dat door komt en wat je er aan kunt veranderen.

Misschien heb je geen relatie en voel je je daarom eenzaam. Je wilt wel graag een relatie maar je weet niet hoe of je vindt niemand die voor jou gevoel bij je past. Of misschien denk je onbewust dat jij niet leuk genoeg bent voor een relatie als iemand jou echt leert kennen.

Als schaamte, een negatief zelfbeeld of een lage eigenwaarde thema’s van je zijn, kun je op zoek gaan naar een therapeut die werkt met het innerllijk kind. De negatieve overtuigingen en gevoelens komen waarschijnlijk uit de kindertijd en zijn belangrijk om geheeld te worden. Je leert van jezelf te houden waardoor je ook van een ander kunt gaan houden en een ander van jou.

aangesloten therapeuten