In
Heidi Schouten

Praktijk In Balans, Nijmegen e.o. Psychodynamische Therapie | Coaching | Bedrijf Counseling

Wanneer we als kind worden blootgesteld aan negatieve of zelfs traumatische ervaringen, leren de meesten zich al vroeg in het leven te  ‘beschermen’ tegen de pijn van die nare ervaring. Ook wanneer je je als kind je niet op een gezonde manier kunt hechten aan (een van) je ouders, omdat ze emotioneel niet beschikbaar zijn, leer je jezelf strategieën aan om de pijn van het gemis van die verbinding niet te hoeven voelen. Deze zgn. overlevingsstrategieën zorgden er destijds voor dat jij kon ‘overleven’. Tot het moment dat jij als volwassene vastloopt. Depressieve klachten, burn-out, verslavingen, relatieproblemen, fysieke klachten zonder medische oorzaak zijn (onbewuste) signalen dat er iets van jou gezien, gevoeld en gehoord wilt worden wat mogelijk jarenlang onbewust is onderdrukt.

Mijn kracht als coach en therapeut zit hem vooral in mijn deskundigheid, ervaring en kennis over die onverwerkte onbewuste emoties, trauma delen en de werking hiervan en de invloed van onze gedachten op onze levensvreugde en gezondheid.

Ik werk psychodynamisch en dat betekent dat ik veel therapietechnieken als Regressie Therapie, Hypnotherapie, Ego State, Inner Child (trauma) Therapie, RET, Systemisch Werk en Mindfulness  kan combineren. Hierdoor ondersteun en begeleid ik mijn cliënten tot op de kern naar waar het werkelijk over gaat: weer in liefdevol contact zijn met jezelf en met anderen.

*Afspraken zijn eventueel ook in overleg mogelijk in de avonduren.

Heidi Schouten
Louis Paul Boonstraat 11
(vanaf 01-01-2020)
6515 XP Nijmegen
Nederland
Telefoon: 06-34339324
Mailadres: info@heidischouten.nl
Website: http://www.heidischouten.nl
Recent Posts
Gerrald Nieboer locatie ZwolleGerrald Nieboer locatie Zwolle